Iréne Setterqvist
Jag är gift med mannen i mitt liv, mamma till 4 härliga killar, legitimerad barnmorska och licensierad Föda utan rädsla-instruktör.

Jag är verksam inom mödrahälsovården och möter varje dag blivande föräldrar. Jag brinner för att stötta paren på deras väg mot just det målet - att bli föräldrar, för första gången eller igen. Fokus ligger på att paret skall få en säker graviditet, en så positiv graviditetsupplevelse som möjligt och hitta tilliten till sig själva inför förlossningen och föräldraskapet.

Mina personliga erfarenheter av 4 graviditeter och förlossningar är att de inte varit helt enkla och smärtfria, men de har varit så häftiga, stärkande och dominerade av tillit till mig själv.

Under min barnmorskeutbildning fick jag möjligheten att träffa Föda utan rädslas grundare, Susanna Heli, och hon undervisade oss i sin metod. Och jag fullkomligt älskade hennes inställning "kroppen kan redan föda" och hennes verktyg för att bara visa kroppen vägen.

Jag bestämde mig för att jag ville vara med och sprida denna fantastiska kunskap och enkla metod till blivande föräldrar. Mitt mål är erbjuda så himla många som jag bara kan möjligheten att hitta en tillit till sig själva och kroppen så att de kan föda och välkomna sitt barn i trygghet, med mindre rädsla.

Jag har arbetat med FUR sedan 2014 i egen regi. Under hösten 2017 påbörjade jag ett mer ingående samarbete med Susanna Heli och Föda utan rädsla AB. Detta innebär att jag utöver FUR Profylaxkurserna nu även arbetar mot sjukvården och tillsammans med Susanna utbildar barnmorskor i metoden. Vi utgår från den nya boken Trygg förlossning som riktar sig till alla som arbetar med gravida, födande och blivande föräldrar. Så spännande!